Actualitat

Sant Pau, amb els principals museus

09 de febrer de 202211:00h

Sant Pau, amb els principals museus

El Recinte Modernista col·labora amb alguns dels principals museus catalans per oferir activitats coordinades i apropar la cultura a tots els sectors de la població, promovent el pensament crític i l’afany de curiositat.

Per aquesta primavera s’han programat dues activitats, una dirigida a la gent gran i l’altra al públic familiar. La primera, que se celebrarà el 23 de març, es titula Amb sucre o sense, converses als museus. En el cas de Sant Pau es farà una visita guiada on s’explicarà com era la medicina a principis del segle XX i la vida als pavellons modernistes de l’antic hospital. Després, hi haurà una estona de tertúlia on compartir les impressions sobre la visita i les pròpies experiències.

La segona activitat va adreçada a públic familiar i s’emmarca dins els actes del Dia Internacional de les Dones. Es tracta del conte-contes teatralitzat Petites històries, grans dones amb la infermera Adela Simón com a protagonista de l’activitat al Recinte Modernista. L’objectiu és donar a conèixer les figures de dones lligades a cada institució. Així, en el cas de Sant Pau, s’explicarà la vida de Simón i l’important rol que va tenir en la modernització del model assistencial.

Altres institucions que coorganitzen aquests cicles són el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Marítim, la Fundació Miró, el Museu de Ciències Naturals i el Museu d’Història de Catalunya, entre d’altres.