Deutsch
Italiano
日本語
中文
Русский
Português

Recinte Modernista

Programa Social

En coherència amb la trajectòria i els valors de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Recinte Modernista desenvolupa un Programa Social propi que respon a la voluntat de fer palès el compromís de la institució amb la societat, especialment en tot allò que té a veure amb el retorn social de l’activitat turística i cultural, l’atenció als col·lectius més vulnerables de la societat i la gestió sostenible de l’espai patrimonial. El Programa Social s’estructura a través de diversos projectes i iniciatives:

 • Pla de complicitats amb l'entorn

  El conjunt monumental de Sant Pau ha estat, des de la seva construcció, un espai vinculat als barris del seu entorn: la Sagrada Família, el Baix Guinardó, el Guinardó i el Camp de l’Arpa. Per enfortir el lligam establert amb el veïnat al llarg de les dècades, la Fundació impulsa diverses iniciatives per consolidar el Recinte Modernista de Sant Pau com a vehicle divulgador i eix vertebrador de les relacions amb la ciutat:

  • Amics del Recinte Modernista. Programa de fidelització que garanteix, entre altres avantatges, l’accés gratuït del veïnat als espais visitables de l’antic hospital.
  • Jornades d’entrada gratuïta. Cada primer diumenge de mes els majors de 65 anys poden accedir gratuïtament al Recinte Modernista. A més, els dies de Sant Jordi, La Mercè i La Nit dels Museus, s’ofereix accés gratuït amb inscripció prèvia per a tothom als espais visitables. En el marc d’aquestes jornades es programen diverses activitats culturals
  • Col·laboració amb el teixit associatiu dels barris. El Recinte Modernista treballa conjuntament amb associacions de veïns i altres entitats del territori per incrementar el coneixement de l’espai patrimonial i el seu ús ciutadà.
  • Centres educatius. Es promou l’accés de les escoles i instituts de l’entorn per a la realització d’activitats educatives, especialment les relacionades amb els àmbits de treball del programa de visites de Sant Pau. A més, el Recinte Modernista participa del Programa Magnet de la Fundació Jaume Bofill, a través del qual s’ha establert un acord de partenariat amb l’Escola Mas Casanovas (Baix Guinardó) per fer de Sant Pau el principal element dinamitzador del projecte d’innovació pedagògica del centre.
  • Serveis socials i entitats del tercer sector. Els centres de serveis socials i les entitats que treballen per al foment dels drets humans i l’acompanyament a col·lectius vulnerables poden accedir gratuïtament a Sant Pau, prèvia petició.
  VEURE MÉS VEURE MENYS
 • Acompanyament a infants i joves en risc d’exclusió social

  La Fundació Privada és conscient del valor social i educatiu que té Sant Pau com a obra cabdal del patrimoni arquitectònic modernista. Per això garanteix l’accés gratuït (modalitat visita lliure) a entitats del tercer sector i centres educatius que treballen amb menors i joves en risc d’exclusió social.

  Aquesta línia de treball s’estructura, fonamentalment, mitjançant un conveni de col·laboració amb la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), que treballa amb més de 100.000 infants i 35.000 famílies. L’acord també facilita l’accés de les famílies que acullen menors participants a alguns dels programes de la Federació. A més, en el marc del Programa de Gratuïtats de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, el Recinte Modernista ofereix 360 places anuals de visita escolar guiada a escoles i instituts l’alumnat dels quals es troba en alguna situació de vulnerabilitat

  VEURE MÉS VEURE MENYS
 • Col·laboració amb projectes socials

  Al voltant del Programa Social també s’articulen les diverses col·laboracions
  que manté el Recinte Modernista amb entitats que tenen com a principals
  beneficiàries persones i col·lectius vulnerables o que treballen a favor de la
  cohesió social i els drets humans.

  Entre altres actuacions, se cedeixen espais per a la realització d’activitats i es facilita l’accés al conjunt patrimonial de diversos col·lectius que requereixen d’una atenció específica

  VEURE MÉS VEURE MENYS
 • Turisme responsable

  Sant Pau és membre afiliat de l’Organització Mundial del Turisme i impulsa
  un model turístic de qualitat, inclusiu, no massiu, compromès amb l’entorn i
  compatible amb els diferents usos del conjunt patrimonial.

  Aquesta aposta ha estat reconeguda amb el Certificat Biosphere, atorgat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), en reconeixement a l’exercici d’una activitat responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiva i accessible. Consulteu la política de turisme responsable.

  VEURE MÉS VEURE MENYS
 • Compromís ambiental

  Des de l’inici de la rehabilitació del conjunt arquitectònic, la Fundació Privada
  Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha fet una clara aposta per esdevenir un
  espai mediambientalment responsable.

  Els esforços realitzats durant les obres de rehabilitació han permès que els antics edificis modernistes siguin avui edificis sostenibles a nivell energètic i operatiu. Entre altres mesures, el Recinte Modernista acull la major instal·lació geotèrmica del sud d’Europa, una tecnologia neta que permet obtenir alts nivells d’estalvi en la climatització dels espais. Aquesta actuació, sumada a la qualitat de les feines de rehabilitació i a altres iniciatives desenvolupades per fomentar l’estalvi en el consum d’energia i aigua, han permès que el conjunt monumental de Sant Pau sigui l’únic espai Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO que compta amb el certificat LEED Neighbourhood Development, entre altres distintius atorgats per aquesta institució nord-americana. El Recinte Modernista també compta amb una Política mediambiental i energètica i treballa per incrementar el seu paper com a espai responsable amb l’entorn. Per tal de seguir avançant en la gestió sostenible i responsable de totes les àrees de l’entitat, la Fundació difón un recull de bones pràctiques ambientals i energètiques entre el personal, usuaris de les instal·lacions i col·laboradors externs. Podeu plantejar consultes i propostes a la bústia sostenibilitat@fundaciosantpau.cat

  VEURE MÉS VEURE MENYS
 • Pacte Mundial de Nacions Unides

  El Recinte Modernista, com a part de la Fundació Privada Hospital de la
  Santa Creu i Sant Pau, és signant del Pacte Mundial de Nacions Unides,
  la major iniciativa de responsabilitat social corporativa del món.

  L’objectiu és promoure la implementació dels 10 principis universals de conducta en matèria de drets humans, empresa, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció en les activitats i estratègies desenvolupades. A través de l’Informe de Progrés, es comunica periòdicament les accions realitzades per a la implementació dels preceptes del Pacte Mundial

  VEURE MÉS VEURE MENYS