Recinte Modernista

Qui som?

Recinte Modernista de Sant Pau

Després d’acollir durant un segle les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, arran del trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, un ambiciós procés de rehabilitació ha permès recuperar el valor patrimonial i artístic del Recinte Modernista de Sant Pau, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Gràcies a aquesta transformació, el Recinte Modernista s’ha convertit en un nou espai de referència de la ciutat de Barcelona en el qual hi conviuen la història i la innovació.Sant Pau acull tot un seguit d’institucions capdavanteres en els àmbits de la sostenibilitat, la salut i l’educació, entre d’altres. Aquestes organitzacions desenvolupen al Recinte Modernista els seus propis programes i projectes, i també emprenen iniciatives conjuntes amb l’objectiu d’aportar respostes als reptes de la societat del segle XXI.

Reconstrucció històrica al Pavelló de Sant Rafael
Sala Lluís Domènech i Montaner

La restauració dels pavellons modernistes, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, també ha permès el desenvolupament d’un programa cultural que té com a objectiu principal la posada en valor d’aquest tresor del modernisme europeu. La figura de Lluís Domènech i Montaner i la seva aportació al moviment modernista, així com el valor patrimonial i institucional de Sant Pau i la seva aportació a la medicina en són les peces clau.

A més, la recuperació del conjunt modernista ha convertit part del Pavelló de l’Administració en un centre de reunions i esdeveniments. Amb una capacitat per a més de 600 persones, els espais de l’Administració són un emplaçament emblemàtic i únic per celebrar-hi reunions corporatives, cursos, congressos, presentacions, etc.

El Pavelló de l’Administració també acull l’Arxiu Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un dels fons documentals hospitalaris més importants que es conserven en l’actualitat, el qual abasta obres i documents històrics des del segle XV al XX.

El Recinte Modernista de Sant Pau és propietat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, formada pel Capítol Catedralici, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’òrgan de govern de la institució, creada l’any 1401, és la Molt Il·lustre Administració.