Deutsch
Italiano
日本語
中文
Русский
Português

DESCOBREIX

Visites

Una ciutat dins la ciutat. Sant Pau és el conjunt modernista més gran del món i, també, l’obra més important de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.

Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, per la seva singularitat i bellesa artística, el Recinte Modernista està configurat com un conjunt arquitectònic format per 12 pavellons envoltats d’espais verds i connectats per un quilòmetre de galeries subterrànies.

Què es pot visitar?

 

La visita s’inicia a la Sala Hipòstila, que acollia les antigues urgències de l’Hospital. A través dels túnels, arribareu al Pavelló de Sant Salvador, el primer edifici que va entrar en funcionament el 1916. Allà podreu recórrer la història de l’antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i conèixer l’obra i la trajectòria de Lluís Domènech i Montaner.

La visita continua als jardins. Passejant entre flors i plantes comprovareu com la natura va ser font d’inspiració modernista i eina fonamental per a la curació dels malalts.

Com era la vida en aquest entorn hospitalari als anys vint del segle passat? I a la ciutat de Barcelona, quina medicina s’hi practicava? Ho descobrireu visitant la Casa d’Operacions i el Pavelló de Sant Rafael, que acull una recreació històrica i l’exposició ‘Pacient i metge, de la narració a l’objectivitat’.

El recorregut acaba al Pavelló de l’Administració, l’edifici més destacat de tot el conjunt. Us sorprendran les diferents sales patrimonials, plenes de llum, colors, mosaics, escultures i una àmplia riquesa decorativa.

L’itinerari recomanat pot variar en funció de la disponibilitat d’espais.