Deutsch
Italiano
日本語
中文
Русский
Português

Nou ajut a les obres de rehabilitació de La Puríssima

11 de maig de 202308:25h

La rehabilitació i consolidació de la coberta, cúpula, terrasses, torre de l’aigua i façanes del Pavelló de La Puríssima, iniciades el juny de 2022, compten amb un nou ajut de 200.000 € provinent de la convocatòria de subvencions per a l’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles de notable valor cultural adjudicades per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’actuació més destacada d’aquesta reforma integral de les parts exteriors de l’edifici serà la consolidació i rehabilitació de la cúpula principal. El projecte també inclou l’enderroc de volums no originals i la recuperació d’elements ornamentals retirats amb el pas dels anys.

Aquesta obra s’ha pressupostat en 2.762.643 € i es preveu que finalitzi al llarg del tercer trimestre de 2023. El projecte compta també amb un ajut d’1.274.610 € de la convocatòria del 2019 del programa de l’1,5% Cultural, impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La resta del finançament anirà a càrrec de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El 2009, després del trasllat de l’activitat sanitària al nou Hospital, es va posar en marxa la rehabilitació dels 12 pavellons modernistes catalogats com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Dels 12 edificis previstos, fins al 2023, se n’han rehabilitat 8 (Pavelló de l’Administració, Santa Apol·lònia, Sant Jordi, Sant Leopold, Casa d’Operacions, La Mercè, Sant Manuel i Sant Salvador).

 

Amb el suport de: