Deutsch
Italiano
日本語
中文
Русский
Português

Fundació Kàlida: medalla FAD 2021

20 d'abril de 202210:00h

Foment de les Arts i del Disseny ha concedit la medalla FAD 2021 a la Fundació Kālida. La Junta d’aquesta institució ha decidit atorgar aquest reconeixement tant per l’aposta de la Fundació pel disseny com a eina per a la millora del benestar de les persones amb càncer, com per posar en evidència la importància de l’entorn en el procés de cura, assumint el desafiament d’humanitzar els espais a través del disseny.

La Fundació Kālida es va constituir a Barcelona l’any 2016 gràcies a l’esforç desinteressat de moltes persones i l’impuls estratègic de la Fundació Nous Cims i la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El centre està ubicat entre el Recinte Modernista i el nou Hospital de Sant Pau. L’arquitecta Benedetta Tagliabue va idear l’edifici que acull Kālida Sant Pau, un edifici protector i amable de forma hexagonal, contrari a la fredor de les sales oncològiques i concebut com un pavelló jardí. Patricia Urquiola, interiorista, va crear en els seus espais interiors una segona llar, acollidora i càlida. L’entorn enjardinat s’emmiralla en el seu projecte arquitectònic veí, el Recinte Modernista de Sant Pau, que també es va concebre en el seu moment com un espai terapèutic pels pacients de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per Lluís Domènech i Montaner.