Dia Internacional de les Dones: reivindiquem la infermera Adela Simón

07 de març de 202211:00h

Dia Internacional de les Dones: reivindiquem la infermera Adela Simón

Celebrem enguany des de Sant Pau el dia Internacional de les Dones recordant i posant en valor la figura de la infermera Adela Simón.

Adela Simón va ser la responsable de reorganitzar i modernitzar l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau influenciada pels coneixements prèviament adquirits del model assistencial de Florence Nightingale a Anglaterra, que es basava en l’autonomia de gestió i deixava enrere el model benèfic que fins llavors havia definit el sector de la sanitat. L’Adela Simón va ser un referent dins el món sanitari no només per la seva dedicació professional sinó també per la seva humanitat.

Coneixerem la vida i l’impacte d’aquesta infermera, imprescindible per la nostra història, de la mà d’un conte-contes dins el cicle anomenat “Petites històries, grans dones” el diumenge 3 d’abril, a les 12 h. Aquesta activitat infantil està organitzada pel grup de treball ‘Museus i públics’, del qual el Recinte Modernista en forma part. La celebració del Dia Internacional de les Dones s’estén d’aquesta manera fins al mes d’abril, a 10 dels principals equipaments culturals participants, on es donaran a conèixer les històries de 10 dones amb lligams particulars amb cada una de les institucions.

Coorganitzen aquests cicles culturals el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Picasso, el Museu Marítim, la Fundació Miró, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals i el Museu d’Història de Catalunya, entre d’altres.