Actualitat

Celebrem 25 anys de la declaració com a Patrimoni Mundial

23 de novembre de 202211:00h

El Recinte Modernista de Sant Pau i el Palau de la Música Catalana commemoren els 25 anys de la declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El 4 de desembre del 1997, en una reunió a Nàpols, la UNESCO va declarar el Palau de la Música i l’antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau Patrimoni Mundial pel seu “valor universal excepcional”. Considerades obres mestres del modernisme català, se’n va apreciar la importància excepcional en l’aportació de noves solucions arquitectòniques, tipològiques i artístiques.

Amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, els dos espais monumentals s’uneixen per oferir una entrada combinada a preu especial, que es podrà adquirir a través dels webs de les dues institucions entre l’1 de desembre del 2022 i el 6 de gener del 2023. Amb aquesta entrada combinada es podran visitar les dues obres emblemàtiques de Lluís Domènech i Montaner al llarg de tot el 2023, any en què també es commemora el centenari de la mort del genial arquitecte.

L’entrada combinada tindrà un preu de 19 € i està pensada perquè el públic de Barcelona i dels seu entorn conegui de més a prop i gaudeixi de dues de les obres més destacades de Domènech i Montaner i del modernisme català, declarades fa 25 anys Patrimoni Mundial.

El Recinte Modernista de Sant Pau commemora l’efemèride de la declaració de Patrimoni Mundial a través d’una exposició de fotografies dels primers treballs de restauració i recuperació de l’Hospital, que testimonien el despertar de la consciència de la seva singularitat des de finals dels anys 1970. A partir d’aquell moment, cristal·litza la voluntat d’apropar-se a la ciutadania com a valor patrimonial, tot compatibilitzant-lo amb l’activitat sanitària d’alt nivell que s’hi segueix desenvolupant. La culminació d’aquests esforços arriben amb la declaració de l’Hospital com Patrimoni Mundial per la UNESCO –únic cas al món d’un hospital en actiu que ha aconseguit aquesta fita–. L’exposició es podrà veure a la sala Hipòstila del Pavelló de l’Administració de l’1 de desembre de 2022 al 26 de març de 2023 i formarà part del recorregut de la visita del Recinte Modernista.